brewing intermediate

SCAE Brewing Intermediate

365,00435,00

De SCAE Brewing Intermediate training bestaat uit een cursusdag en een aantal weken later een examen à 3 uur. Tijdens deze training gaan we diep in op de smaak van filterkoffie en de invloed van apparatuur, water, techniek en andere factoren. We behandelen verschillende aspecten van koffie(bonen) zowel in theorie als in de praktijk.

Wissen
SKU: niet beschikbaar Categorie:

Productbeschrijving

SCAE Brewing Intermediate informatie

Examen data staan hiernaast in de rechter kolom. De examens duren 3 uur en worden in overleg ingepland tijdens de cursusdagen.

Tijden cursusdagen: 10.00 uur tot 17.00 uur

De SCAE Brewing Intermediate training bestaat uit een cursusdag van 10:00  tot 17:00 uur, en een aantal weken later een examen à 3 uur. Tijdens deze training gaan we diep in op de smaak van filterkoffie en de invloed van apparatuur, water, techniek en andere factoren. We behandelen verschillende aspecten van koffie(bonen) zowel in theorie als in de praktijk.

Deze training kun je volgen zonder de SCAE Brewing Foundation training te hebben gevolgd. Wel is het belangrijk dat je: de parameters kent, de basis technieken en termen die horen bij het bereiden van de verschillende filterkoffiezetmethodes, en de methodes zelf natuurlijk (her)kent. Een goede basis is dus belangrijk en komen we bij alle vervolg trainingen op terug. Zinvol dus!

De theorie omvat de volgende onderwerpen:

  • Geschiedenis van extractie onderzoek.
  • Verdieping op extractieproces.
  • Invloed van water.
  • Meten van extractie en invullen van tabel (ook onderdeel van praktijk).
  • Verdieping onder- en overextractie (ook onderdeel van praktijk).

In de praktijk van de SCAE Brewing Intermediate training gaan we vooral in op smaak, hierbij leer je proeven van:

  • Onder en overextractie.
  • Koffie gebrand van licht naar donker.
  • Verschil in parameters.

Daarnaast leer je:

  • Meten van extractie en meten van water
  • Invullen/aflezen van extractietabel

Na SCAE Brewing Intermediate volgt de SCAE Brewing Professional training. Het tempo waarin je de trainingen na elkaar kunt volgen bepaal je zelf en als je wilt, helpen wij je hiermee. Er is wel een minimum van 3 maanden vereist tussen de trainingen in. Smaak is vaak een grote uitdaging bij koffie, een mooie ondersteuning bij deze training is onze smaak en cupping training.  Daarnaast zijn er ook meerdere SCAE modules zoals de Barista module, ook deze kan je bij ons volgen. Als je wilt, helpen wij je met het samenstellen van een mooi en leerzaam trainingsprogramma.

Tip: Als je lid bent van de scae krijg je korting op de SCAE Brewing Professional training en op de trainingen van de verschillende modules van de SCAE training.

Per SCAE certificaat die je behaald krijg je punten, bij 100 punten krijg je naast je internationaal erkende certificaten een internationaal erkend diploma!

Extra informatie

datum

23 februari 2017 (donderdag)

SCAE Lid

Ja, ik ben SCAE lid, Nee, ik ben geen SCAE Lid

Pin It on Pinterest