brewing foundation

SCAE Brewing Foundation

295,00

De SCAE Brewing Foundation training bestaat uit een cursusdag die duurt van 10:00 tot 17:00 uur en een aantal weken later een examen à 2 uur. Tijdens deze training leren we u de basistechnieken voor het bereiden van verschillende filter koffie methodes, de parameters, de juiste maling bij de juiste methode en natuurlijk de smaak van een goede extractie. Je gaat verschillende filtermethodes bereiden en heerlijke koffies proeven. Je krijgt zowel theorie en praktijk gedurende de trainingsdag.

Wissen
SKU: niet beschikbaar Categorie:

Productbeschrijving

SCAE Brewing foundation training informatie

Examen data staan hiernaast in de rechter kolom. De examens duren 1 uur en worden in overleg ingepland tijdens de cursusdagen.

Tijden cursusdagen: 10.00 uur tot 17.00 uur

De SCAE Brewing Foundation training bestaat uit een cursusdag en een aantal weken later volgt een examen à 1 uur. We beginnen de cursusdag om 10:00 en we zijn om 17:00 klaar. Dit is dé basistraining voor het leren bereiden van slow koffie. Tijdens deze training leren we u de basistechnieken voor het bereiden van verschillende filter koffie methodes, de parameters, de juiste maling bij de juiste methode en natuurlijk de smaak van de (onder/over) extractie. De theorie is een inleiding in de kennis van koffie en hoe deze groeit.

Na deze training volgt eerst de SCAE Brewing Intermediate en daarna de SCAE Brewing Professional. Het tempo waarin je de verschillende trainingen volgt bepaal je zelf, wel is er vanuit de SCAE een vereiste van minimaal 3 maanden tussen Intermediate en Professional. Smaak is vaak een grote uitdaging bij koffie, een mooie ondersteuning bij deze training is onze smaak workshop.  Daarnaast zijn er ook meerdere SCAE modules zoals de Barista module. Als je wilt, helpen wij je met het samenstellen van een mooi en leerzaam trainingsprogramma.

De theorie in de SCAE Brewing Foundation training omvat de onderwerpen:

  • Introductie koffievariëteiten.
  • Introductie waar koffie groeit.
  • Verschillende zetmethodes.
  • Parameters van filter koffie.

In de praktijk van de SCAE Brewing Foundation training gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Maalgrofte.
  • Bereiden van verschillende zetmethodes.
  • Proeven van koffie uit verschillende landen.
  • Leren herkennen van een goede extractie.
  • Netjes werken en hygiëne.

Tip: Als je lid bent van de scae krijg je korting op de SCAE Brewing Professional training en op de trainingen van de verschillende modules van de SCAE training.

Per SCAE certificaat die je behaald krijg je punten, bij 100 punten krijg je naast je internationaal erkende certificaten een internationaal erkend diploma!

Extra informatie

datum

2 februari 2017 (donderdag)

Pin It on Pinterest