knop SCAE barista professional

SCAE Barista Professional

720,00795,00

De SCAE Professional training bestaat uit twee cursusdag en een aantal weken later een examen à 2 – 3 uur. Tijdens deze training gaan we heel diep in op de smaak van koffie en de invloed van apparatuur, techniek en andere factoren. We behandelen verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk. Met alle kennis van de SCAE Barista foundation en intermediate leer je nu de extractie te meten, analyseren en omschrijven! Een must voor de coffeegeek.

Wissen
SKU: 1003 Categorie:

Productbeschrijving

De SCAE Barista Professional training bestaat uit twee cursusdagen en een aantal weken later een examen à 2 – 3 uur. Tijdens deze training gaan we de diepte in met de smaak van koffie en de invloed van apparatuur, brandingen, koffiesoorten en je techniek . Wat is een goede espresso, hoe ziet dat eruit, hoe bereik je dat? Meten is weten, proeven is een must! We behandelen verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk.

Examen data staan hiernaast in de rechter kolom. De examens duren 2,5 uur en worden in overleg ingepland tijdens de cursusdagen.

Tijden cursusdagen: 10.00 uur – 17.00 uur

Deze training kun je alleen volgen als je de SCAE Barista Intermediate training hebt gehaald. In principe begin je bij de SCAE Foundation training. Je mag die ook overslaan en beginnen met SCAE Barista Intermediate. Dit kan alleen als je al aardig wat ervaring hebt en kennis hebt van: de parameters van de espresso kent, een molen kunt afstellen binnen de parameters van een espresso, de basis van het espresso bereiden en melkopschuimen kent.  Een goede basis is dus belangrijk waarop we in alle trainingen terugkomen.

Het tempo waarin je de verschillende trainingen kunt volgen bepaal je zelf en als je wilt, helpen wij je hiermee. Als je een examen hebt gehaald, kunnen we dan samen bekijken wat het handigst is in jouw situatie.

De theorie in de SCAE Barista Professional training omvat onderwerpen:

 • Origine
 • Variëteit
 • Verwerkingsproces
 • Branden
 • Decafé
 • Espressobar
 • refractometer

In de praktijk van de SCAE Barista Professional training gaan we in op onderwerpen:

 • Latte art
 • Espresso
 • Smaakprofielen/koffiesoorten
 • Refractometer

Heb jij ook zo’n passie voor koffie bekijk ook de module brewing van de scae.

Tip: Als je lid bent van de scae krijg je korting op de SCAE Brewing Professional training en op de trainingen van de verschillende modules van de SCAE training.

Per SCAE certificaat die je behaald krijg je punten, bij 100 punten krijg je naast je internationaal erkende certificaten een internationaal erkend diploma!

 

Extra informatie

datum

11 en 12 juli 2017 (dinsdag en woensdag)

SCAE Lid

Ja, ik ben SCAE lid, Nee, ik ben geen SCAE Lid

Pin It on Pinterest