barista intermediate

SCAE Barista Intermediate

365,00435,00

De SCAE Barista Intermediate training bestaat uit een cursusdag en een aantal weken later een examen à 1.5 uur. (Voor examendata zie rechter kolom.) We beginnen de cursusdag om 10:00 en we zijn om 17:00 klaar. Tijdens deze training gaan we verder in op de smaak van koffie en de invloed van apparatuur, techniek en andere factoren. We behandelen de verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk. Deze training kun je volgen zonder de basis SCAE Barista Foundation training te hebben gehaald. Wel is het belangrijk dat je al: de parameters van de espresso kent en een molen kunt afstellen binnen de parameters van een espresso, de basistechniek van espresso bereiden en melk opschuimen kent. Een goede basis is dus belangrijk, want in alle barista trainingen is dat het uitgangspunt!

Vervolg op deze training is de SCAE Professional training 

Wissen
SKU: 1002 Categorie:

Productbeschrijving

De SCAE Barista Intermediate training bestaat uit een cursusdag en een aantal weken later een examen à 1.5 uur. (Voor examendata zie rechter kolom.) We beginnen de cursusdag om 10:00 en we zijn om 17:00 klaar. Tijdens deze training gaan we verder in op de smaak van koffie en de invloed van apparatuur, techniek en andere factoren. We behandelen de verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk. Deze training kun je volgen zonder de basis SCAE Barista Foundation training te hebben gehaald. Wel is het belangrijk dat je al: de parameters van de espresso kent en een molen kunt afstellen binnen de parameters van een espresso, de basistechniek van espresso bereiden en melk opschuimen kent. Een goede basis is dus belangrijk, want in alle barista trainingen is dat het uitgangspunt!

De theorie van de SCAE Barista Intermediate training omvat de volgende onderwerpen:

 • De koffiebes, verwerkingsmethodes, waarderen van koffie
 • De koffiesoorten, verwerkingsmethoden en landen
 • De invloed van de espressomachine en molen op de koffie
 • Het branden en verpakken
 • De parameters van espresso, smaakbalans en mondgevoel
 • De basis van onder- en overextractie

In de praktijk van de SCAE Barista Intermediate training gaan we in op de volgende onderwerpen:

 • Verfijnd afstellen van de molen
 • De techniek van het maken van een goede espresso
 • Leren proeven van onder- en overextractie, en smaaktonen van espresso
 • Het leren proeven van koffie door middel van cupping
 • Verder in gaan op smaak en textuur van espresso
 • Schenken van latte art

Na de SCAE Barista Foundation training volgt eerst de SCAE Barista Intermediate en vervolgens de SCAE Barista Professional. Een mooie ondersteuning bij deze trainingen is onze latte art training. Latte art is vaak een grote uitdaging bij koffie, dit leer je natuurlijk niet in een paar uurtjes. Wij helpen je met de techniek. Een andere ondersteunende training is de basis Smaak- & Cupping training. Smaak is een onderdeel waar veel (ervaren) barista’s en koffieliefhebbers moeite mee hebben. Bij deze Smaak-& cupping training gaan we je helpen proeven & smaken beschrijven. Er zijn ook andere SCAE modules die je kunt volgen, zoals de SCAE Brewing-module, waarbij je alles leert over filterkoffie en extractie. Als je wilt, helpen wij je met het samenstellen van een mooi en leerzaam trainingsprogramma, Zie ook ons complete baristatraject. 

Tip: Als je lid bent van de SCAE krijg je korting op alle SCAE Intermediate- en Professional trainingen van de verschillende modules.

Per SCAE certificaat dat je behaalt, krijg je een x-aantal punten. Bij 100 punten krijg je naast je internationaal erkende certificaten een internationaal erkend Coffee Diploma!

Extra informatie

datum

27 juni 2017 (dinsdag), 26 juli 2017 (woensdag), 5 september 2017 (dinsdag)

SCAE Lid

Ja, ik ben SCAE lid, Nee, ik ben geen SCAE Lid

Pin It on Pinterest