Knop SCAE barista foundation

SCAE Barista Foundation

295,00

De SCAE Barista Foundation training bestaat uit een cursusdag en een aantal weken later volgt een examen à 1 uur (zie rechter kolom voor de examendata). We beginnen de cursusdag om 10:00 en we zijn tegen 17:00 klaar. Dit is dé basistraining voor het leren van het baristavak en alle vervolgtraining zijn gebaseerd op deze kennis. Tijdens deze training leren we je de basistechnieken voor het bereiden van een espresso, de parameters, een molen afstellen en het opschuimen van melk en schenken van cappuccino’s. Tijdens de theorie behandelen we de basis van bes tot boon en de achtergronden van koffie. Vervolg op deze training is de SCAE Barista Intermediate training

Wissen
SKU: 1001 Categorie:

Productbeschrijving

De SCAE Barista Foundation training bestaat uit een cursusdag en een aantal weken later volgt een examen à 1 uur (zie rechter kolom voor de examendata). We beginnen de cursusdag om 10:00 en we zijn klaar tegen 17:00 klaar. Dit is dé basistraining voor het leren van het baristavak en alle vervolgtraining zijn gebaseerd op deze kennis. Tijdens deze training leren we je de basistechnieken voor het bereiden van een espresso, de parameters, een molen afstellen en het opschuimen van melk en schenken van cappuccino’s. Tijdens de theorie behandelen we de basis van bes tot boon en de achtergronden van koffie.

De theorie in de SCAE Barista Foundation training omvat de onderwerpen:

 • Introductie koffie-export en -import
 • Introductie van de koffiebes en groeiproces
 • De parameters van espresso
 • Melk: bestanddelen en structuur

In de praktijk van de SCAE Barista Foundation training gaan we in op de volgende onderwerpen:

 • Afstellen van de molen.
 • Techniek van het maken van een goede espresso.
 • Melk opschuimen en schenken voor twee cappuccino’s.
 • De basistechnieken, zoals tampen en levelen.
 • De parameters van espresso.
 • Constant werken.
 • Hygiënisch werken en schoonmaken

Na de SCAE Barista Foundation training volgt eerst de SCAE Barista Intermediate en vervolgens de SCAE Barista Professional. Een mooie ondersteuning bij deze trainingen is onze latte art training. Latte art is vaak een grote uitdaging bij koffie, dit leer je natuurlijk niet in een paar uurtjes. Wij helpen je met de techniek. Een andere ondersteunende training is de basis Smaak- & Cupping trainingSmaak is een onderdeel waar veel (ervaren) barista’s en koffieliefhebbers moeite mee hebben. Bij deze training gaan we je helpen proeven en smaken beschrijven. Er zijn meerdere SCAE modules die je kunt volgen, zoals de SCAE Brewing-module, waarbij je alles leert over filterkoffie en extractie. Als je wilt, helpen wij je met het samenstellen van een mooi en leerzaam trainingsprogramma, Zie ook ons complete baristatraject. 

Tip: Als je lid bent van de SCAE krijg je korting op alle SCAE Intermediate- en Professional trainingen van de verschillende modules.

Per SCAE certificaat dat je behaalt, krijg je een x-aantal punten. Bij 100 punten krijg je naast je internationaal erkende certificaten een internationaal erkend Coffee Diploma!

Extra informatie

datum

6 juli 2017 (donderdag), 22 augustus 2017 (dinsdag), 11 september 2017 (maandag)

Pin It on Pinterest