Cocoon_Web_Knoppen

Burundi Kibuye koffiebonen

8,50

Elke week worden de Burundi Kibuye Koffiebonen Espresso en Filter vers door ons gebrand. Dit doen wij op woensdag.

Process: Washed
Branding: Espresso
Smaak: Amarenen, kruidkoek en zwarte thee
Koffiebonen: 350 gram

Uw bestelling wordt komende woensdag verzonden!
Gratis verzending vanaf 50 Euro.

 

 

Wissen
SKU: niet beschikbaar Categorie:

Productbeschrijving

Burundi Kibuye koffiebonen Espresso of Filter 

Productie proces: Het Kibuye washing station verzamelt koffiebessen van de nabijgelegen Gasasa, Migano, Bukirasazi, Bugumbasha, Rwinyana en Nyamagandika departementen. Boeren in deze gemeenschappen verbouwen koffie op een hoogte tussen 1800 en 1900 meter, waar de temperatuur varieert tussen de 15 en 20°C.

Proces: De bessen zijn handmatig geplukt. Na het vermalen wordt de koffie gewoonlijk gedurende 10 tot 12 uur gefermenteerd. De plakkerige hoornschillen worden gewassen en beoordeeld in de flotatiekanalen.

Drogen: Het drogen wordt gedaan op verhoogde bedden gedurende één tot twee weken.

 

In het algemeen – Burundi

De Republiek Burundi ligt in centraal Afrika, ingeperst tussen Rwanda, Tanzania en de Democratische Republiek Kongo. Het is een ingesloten land dat 10.745 mi² of 27.834km² bedekt, met een landschap gedomineerd door heuvels en bergen. Het klimaat van Burundi is voornamelijk equatoriaal, maar de gebieden met heuvels en bergen zijn relatief kouder dan de plateaus en de vlaktes, die een gematigd klimaat hebben. De gemiddelde temperatuur van Burundi varieert van ongeveer 17 tot 23°C. Het klimaat van Burundi heeft duidelijke natte en droge seizoenen. Het droge seizoen loopt van juni tot augustus en van december tot januari. Het natte seizoen begint in februari en eindigt in mei, het andere duurt van september tot november. Al deze factoren dragen bij aan een perfecte omgeving om geweldige koffie in te verbouwen. De koffiebessen kunnen zich goed ontwikkelen dankzij de stabiele en relatief lage temperatuur op de vlakten. De verschillende seizoenen zorgen ervoor dat de bonen uitstekend drogen en de planten goed bloeien. Van oktober tot november is het de voornaamste bloeiperiode van de koffieplanten. Burundi heeft twee oogstperioden: de hoofdoogst duurt van februari tot maart, de tweede oogst van april tot mei.

 

Extra informatie

Gewicht

350 gram

Hoogte

1800-1900 masl

Continent

Afrika

Branding

Espresso, Filter

Pin It on Pinterest