NIEUW: Complete Barista Opleiding Samen werken aan je toekomst als barista

Complete Barista Opleiding

Ben jij ook wel eens onzeker over jouw kennis als barista in de wondere wereld van koffie?

Mis je de juiste technieken om altijd de beste smaken uit koffie te halen?

Wil je samen met collega’s de koffiekwaliteit verbeteren in de zaak waar je werkzaam bent?

Ben je op zoek naar de juiste mensen die jou verder gaan helpen om verder te komen?

Het zou toch fantastisch zijn als je de technieken beheerst die jouw koffies direct lekkerder maken. En dat je die technieken ook zonder aarzeling theoretisch kunt onderbouwen.

Dat jouw kennis en ervaring je helpen om op hoog niveau als top-barista te kunnen werken.

De juiste trainingspartner

Wat jij zoekt is een samenwerking met een trainingspartner die feilloos aanvoelt waar jouw kennis en kunde uitgebreid kan worden.

Een partner met het juiste netwerk, zodat jij snel beter kunt worden en de puntjes op de i kunt zetten.

Of je nu een startende barista in de horeca bent, een gepassioneerde thuisbarista of al op vergevorderd niveau deel wilt deelnemen aan kampioenschappen, wat je zoekt is een partner die jou verder kan helpen.

Internationaal erkend

Cocoon Coffee biedt alle niveaus SCAE gecertificeerde barista-trainingen aan die aansluiten op jouw wensen en behoeften. Dit zijn internationaal erkende trainingen waarbij je officiële certificaten kunt behalen.

Onze trainingsdagen zijn gevuld met deelnemers die net als jij zin hebben om meer te leren, meer te ontdekken en echt jezelf te verbeteren!

We zijn officieel erkende SCAE trainers. We hebben jarenlange ervaring als barista en trainer en scoorden meerdere finaleplaatsen tijdens de Nederlandse en- wereld barista kampioenschappen. Dit is niet om je af te schrikken;) Wij brengen je graag onze passie en kennis over!

Cocoon Coffee Barista training
Rose van Asten en Liesbeth Sleijster

Wat cursisten over ons zeggen…..

Wij bevelen Cocoon van harte aan als je op zoek bent naar goed onderbouwde, technische kennis van smaak, koffie, de diepe kennis achter het ontstaan van die prachtige kop en de variabelen waarmee je als koffiegek kunt sturen.

Peter van Eijl

Founder/Director, Doppio Espresso

Rose en Liesbeth zijn prettige dames die je op een rustige manier de fijne kneepjes van het vak leren. Het is een fijne plek om te zijn met leuke mensen die hart hebben voor koffie.

Suzanne Lemmens

Barista/Student

Deze meiden behoren tot de top en hebben een passie voor koffie en daarnaast zijn ze nog eens hartstikke leuk en gewoon.

Edwin Bot

Ondernemer, XL Catering

Als onervarene in de koffie, mocht ik bij Cocoon mijn eerste Barista Opleiding gaan volgen. Inmiddels heb ik al meerdere trainingen gevolgd en ben ik nog lang niet uitgeleerd. Het is een fijne locatie om training te hebben, die niet zakelijk, maar juist gemoedelijk overkomt, met veel kennis en ervaring.

Rob ten Elshof

Neuteboom Coffeeroasters

Als beginnend barista kwam ik terecht bij koffiehelden van het eerste uur; Rose van Asten en Liesbeth Sleijster. Ik ben zeer tevreden geweest over hun SCAE Foundation training. Met veel passie, eigen ervaring en kennis werd de leerstof in praktijk en theorie over gebracht, naar zowel thuisbarista’s als barista’s in het vak!

Milou Savelkoul

Barista

De hele training is mij enorm goed bevallen. Tijdens het lesmoment wordt alle informatie rustig, duidelijk en helder gepresenteerd. Het is te merken dat beide dames veel ervaring hebben mét, en kennis hebben ván koffie. De menselijke factor blijft aanwezig want ook bij het praktijkexamen stellen Rose en Liesbeth je enorm op je gemak. Ik vond de training leerzaam en aangenaam en ik zou een eventuele vervolg cursus zonder aarzelen weer bij Cocoon doen.

Stefan Hensen

Graphic Designer


Een trainingsprogramma die perfect aansluit op jouw wensen en behoeften zal je……

 • nog meer zelfvertrouwen geven;
 • voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden om de beste smaken uit koffie te halen;
 • helpen om verder door te groeien in het vak;
 • andere koffie-enthousiastelingen ontmoeten;
 • inspireren en energie geven.

Volg bij Cocoon Coffee de UNIEKE en COMPLETE BARISTA OPLEIDING

Complete SCAE Barista Module: 4 SCAE Barista-Trainingsdagen

+ 1 dag SCAE Foundation (incl. certificaat)
+ 1 dag SCAE Intermediate (incl. certificaat)
+ 2 dagen SCAE Professional (incl. certificaat)

Smaak-Training (dagdeel)

 • Leer koffie proeven en (h)erkennen
 • Leer de smaak nauwkeurig te bepalen en beschrijven
 • Leer professioneel ‘cuppen’ zoals op wedstrijden
 • Krijg van ons heerlijke koffie mee naar huis

Slow Coffee-Training (dagdeel)

 • Leer alles over het bereiden van de perfecte filterkoffies
 • Leer over de verschillende zetmethodes en hun smaakprofielen
 • Leer welke tools nodig zijn
 • Leer welke koffies het meest geschikt zijn voor slow coffee
 • Leer filterkoffies waarderen op smaak
 • Krijg van ons een compleet startpakket voor Slow Coffee mee naar huis bestaande uit een zak mooie filterkoffie, filterhouder èn filters

2 Latte Art-Trainingen (dagdeel per training)

 • Verfijnen opschuim -en schenktechniek. Schenken van de basisfiguren (harten en rosetta’s)
 • Nog ruimte in je hoofd om meer te leren? Leer na beheersen van de basisfiguren: de tulp of zwaan

De complete Cocoon Coffee Experience…..

 • heerlijke lunch inclusief drankjes op alle SCAE trainingsdagen
 • alle trainingsdagen dranken en snacks
 • hand-outs van de trainingen
 • trainingsmateriaal zoals koffie en melk
 • officiële internationaal erkende SCAE certificaten ná behalen van de examens
 • trainingen gegeven door top-barista’s
 • SCAE trainingen volgen in je eigen tempo en in overleg
 • kleine groepen van max 6 personen per trainer
 • koffie-virus voor de rest van je leven ;)

Over de trainers….

Rose van Asten

Rose van Asten
Mijn liefde voor koffie begon al tijdens mijn jeugd in Tanzania waar ik ben opgegroeid. Ik mocht mijn moeder elke ochtend helpen met het zetten van heerlijke filterkoffie. Een mooi geel blik, met daarop..

…..een giraffe en de Kilimanjaro, stond op het aanrecht. Ik mocht het blik openmaken, de koffiebonen eruit scheppen en in de maler doen. Het blik moest altijd weer gelijk dicht, want anders vervlogen de aroma´s. Heeft mijn moeder misschien een mogelijke carrière als barista gemist? Van de verse bonen, en dan bedoel ik echt op elke mogelijke manier vers, werd er dan heerlijk geurende koffie gemaakt, waar ik vervolgens heel veel melk op goot… Mogelijk de reden dat ik me ook bezig ben gaan houden met latte art.
Jarenlang heb ik genoten van het drinken van koffie. Na mijn verhuizing naar Nederland ben ik op mijn 19de gaan werken in café de Blonde Pater in Nijmegen. Hier liggen mijn roots als barista, ik was altijd op zoek naar die perfecte bereidingswijze.

Met veel plezier leerde ik de espresso steeds beter bereiden en mijn liefde voor koffie en het baristavak groeide. Samen met Louis Claus, eigenaar van de Blonde Pater, heb ik in die tijd stad en land afgereisd om zoveel mogelijk kennis op te doen. Ik ging meedoen aan de baristakampioenschappen. Dit was het begin van een onophoudelijke reis op zoek naar topkoffie. Het mooie aan een kampioenschap vind ik de zoektocht naar perfectie. Je leert zoveel, omdat je elke keer weer het beste wilt neerzetten.

Mede door deze ervaring en kennis heb ik diverse koffiekampioenschappen in Nederland gewonnen. In de loop der jaren is mijn liefde voor koffie omgeslagen in een ware passie.

Tegenwoordig draag ik met plezier en trots mijn kennis over en laat ik mensen graag genieten van heerlijke koffie. Cocoon Coffee is voor mij de weg om mijn enthousiasme en kennis met iedereen die ook zoekt naar heerlijke koffie tot uiting te brengen.

Awards:
3e Dutch Barista Championship 2003
5e Dutch Barista Championship 2004
2e Dutch Barista Championship 2005
1e Dutch Barista Championship 2006
8e World Barista Championship 2006
1e Dutch Latte Art Championship 2007
7e World Latte Art Championship 2007
14e World Barista Championship 2007
1e Dutch Cupping Championship 2008 & 2009
10e World Cupping Championship 2009
2e Dutch Coffee in Good Spirits 2009
5e World Cupping Championship 2010

 

Liesbeth Sleijster

 

Liesbeth Sleijster
Sinds 2005 barista, maar al vanaf m’n vierde koffiedrinker. Koffie heeft altijd als een rode draad door m’n leven gelopen en ik was altijd..

bezig om de beste smaak eruit te  halen.  Thuis en tijdens mijn werk in de horeca. In 2000 werkte ik bij ‘Brandmeesters’  in Amsterdam, daar brandden ze koffie in de winkel en maakte ik blends van de  verschillende koffies voor familie en vrienden.

In 2005 ging ik werken bij ‘café de Blonde Pater’ in Nijmegen en daar leerde ik het baristavak. De jaren daarna bestond  mijn leven uit het doen van de baristakampioenschappen. Superveel geleerd en gezien natuurlijk in korte tijd. Met een derde plek op de wereldkampioenschappen als resultaat.

Gestart in 2008 met Cocoon Coffee. Het is natuurlijk pure luxe dat je je dagen kunt vullen met koffie en smaak, maar ik wil met Cocoon graag geven aan anderen wat ik zelf ook leuk vind.

Ik hou van het proeven van mooie smaken, ik laat me graag inspireren door dingen om me heen. Ik vind het fijn als mensen zich kwetsbaar durven op te stellen en ik ben altijd op zoek naar hoe ik iets kan verbeteren.  Dat wil ik ook graag bieden met Cocoon Coffee. Een plaats waar je jezelf kunt zijn, waar je kwetsbaar mag opstellen, waar je kunt leren en jezelf verbeteren, ervaring opdoen. Anderen ontmoeten, smaken ontdekken. Geïnspireerd raken.

 

Awards:

2e Dutch Barista Championship 2006

1e Dutch Barista Championship 2007

3e World Barista Championship 2008

Je investering voor de UNIEKE en COMPLETE BARISTA OPLEIDING:

Totaal €1.695,00 Excl. BTW voor leden van SCAE / € 1.850,00 Excl. BTW voor niet-leden SCAE.

 

Als je de Complete BARISTA Opleiding boekt, krijg je de bijbehorende Latte Art Training ter waarde van 99 euro gratis!

 

Extra: Krijg korting als lid van SCAE: Dit levert je voor dit programma direct €155,- (Excl.BTW)  korting op.

Een lidmaatschap als Barista kost 100,00 euro (aanmelden op www.SCAE.com), dit is niet verplicht om onze training te volgen.

Later SCAE-lid worden en nu inschrijven kan. Je schrijft je dan in als niet-lid en wordt binnen 6 weken alsnog SCAE-lid. Wij verrekenen de korting met je zodra je lid bent!

Wij geven jou een unieke garantie:

Als de training niet voldoet aan jouw verwachtingen, heb je na de eerste trainingsdag de mogelijkheid om de rest van het traject kosteloos te annuleren. Zo loop je geen risico.

Algemene informatie:

Je boekt de datum voor je eerste SCAE Foundation Barista-trainingsdag. Wij bellen je om de overige trainingen samen met je te plannen, zodat je in een eigen tempo de trainingen kan volgen.

 

Locatie: Cocoon Coffee, Binderskampweg 29 Unit 36a, 6545 CA Nijmegen

Data: Zie onze webshop    www.cocooncoffee.nl/barista-trainingen

 

Tijden:   SCAE trainingen van 10 tot 17 uur

Latte art training van 10 tot 13 uur

Vanaf half tien is er altijd koffie!

Tot slot, wij kijken ernaar uit om met je samen te werken aan een mooie toekomst als barista! Van hongerige rups tot dansende vlinder ;)

 

PS: Wij houden het graag klein zodat we jou alle aandacht kunnen geven. We hopen je snel te mogen verwelkomen in onze Cocoon.

Pin It on Pinterest